Trwały, solidny, na lata. Nie boi się uszkodzeń, nie boi się ogniaŻeliwny garnek to przedmiot dumy i pożądania wielu Pań domu oraz każdego biwakowicza.Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów.Można używać go na wszystkich źródłach ciepła, w tym także na kuchenkach indukcyjnych. Można go postawić na rozżarzonych węglach w ognisku, czy grillu oraz włożyć do piekarnika.Garnki wykonane z żeliwa: - równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę - przyjazne dla środowiska - można używać na: kuchence gazowej, otwartym ogniu - świetnie nadają się do serwowania potraw bezpośrednio na stół Uwaga: rączki nagrzewają się. Konieczne jest użycie rękawic lub specjalnych uchwytów chroniących dłonie przed poparzeniem.Garnek należy myć ręcznie.Szczegółowe informacje dotyczące użytkowania i pielęgnacji znajdują się w poniższej instrukcji i filmach.Wyprodukowano w USA.Opracowanie: LeDuvel