Keksówka do pieczenia, która przetrwa pokolenia Stworzona z myślą o piekarzach, którzy potrzebują solidnej i niezawodnej formy na lata Forma nadaje się do wypieku ciast, chlebów, pasztetów, zapiekanek, a nawet lasagne. Amator każdej kuchni znajdzie zastosowanie dla tej formy. Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów. Solidne wykonanie gwarantuje wieloletnie użytkowanie, keksówka nie wygina się, ani nie wypacza pod wpływem wysokich temperatur. Naczynia wykonane z żeliwa: równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę - są energooszczędne i przyjazne dla środowiska świetnie nadają się do serwowania potraw bezpośrednio na stół uwaga: uchwyty nagrzewaja się. Konieczne jest użycie rękawic lub specjalnych uchwytów chroniących dłonie przed poparzeniem. Forma przeznaczona jest do korzystania tylko w piekarnikach. Nie używać w mikrofalówce oraz na płytach kuchennych. Formę należy myć ręcznie. Szczegółowe informacje dotyczące użytkowania i pielęgnacji znajdują się w poniższej instrukcji i filmach. Wyprodukowano w USA. Produkt fabrycznie sezonowany, gotowy do użycia. Opracowanie: LeDuvel