Trwałe, solidne, na lata - naczynia żeliwne LodgeNie boją się uszkodzeń, nie boją się ogniaŻeliwny kociołek - to przedmiot dumy i pożądania każdego biwakowicza i nie tylko.Można go zawiesić nad ogniskiem - posiada specjalny pałąk. Można go postawić na rozżarzonych węglach - jest wyposażony w wysokie nóżki. Można położyć gorące węgle na pokrywie kociołka - węgle nie spadną - zapobiega temu specjalny kształt pokrywy.Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów.Naczynia wykonane z żeliwa:równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę - są energooszczędneprzyjazne dla środowiskamożna używać na każdym źródle ciepła - kuchenka: gazowa, elektryczna, ceramiczna, indukcyjna; piekarnik, otwarty ogień, grill. Nie używać w kuchence mikrofalowej.świetnie nadają się do serwowania potraw bezpośrednio na stółuwaga: rączki nagrzewają się. Konieczne jest użycie rękawic lub specjalnych uchwytów chroniących dłonie przed poparzeniem.Kociołek należy myć ręcznie.Wyprodukowano w USA.Opracowanie: LeDuvel