Trwała, solidna, na lataNie boi się uszkodzeń, nie boi się ogniaPatelnia o średnicy 20 cm. Doskonała do przyrządzania np. jajecznicy, porcji ryby czy drobiu. Serwowane na niej dania świetnie prezentują się na stole. Przydatna w domu , na kempingu czy biwaku, Chętnie korzystają z niej restauratorzy.Linia HEAT-TREATED SEASONED - to wyroby żeliwne dodatkowo poddane opatentowanemu procesowi obróbki cieplnej, który sprawia, że żeliwo staje się odporne na rdzę. Nie zmienia to innych właściwości żeliwa, tak istotnych dla naczyń kuchennych, jak utrzymywanie i równomierne rozprowadzanie ciepła. Dodatkowo produkty są fabrycznie zaimpregnowane olejem.Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów.Wykonana z żeliwa - równomiernie się nagrzewa i długo utrzymuje temperaturę - jest energooszczędna, przyjazna dla środowiska.Można używać na każdym źródle ciepła - kuchenka: gazowa, elektryczna, ceramiczna, indukcyjna; piekarnik, otwarty ogień, grill.Nie używać w kuchence mikrofalowej.Świetnie nadaje się do serwowania potraw bezpośrednio na stół uwaga: uchwyty nagrzewają się.Szczegółowe informacje dotyczące użytkowania i pielęgnacji znajdują się w poniższej instrukcji i filmie.Wyprodukowano w USA.Opracowanie: LeDuvel