Trwałe, solidne, na lata - naczynia żeliwne LodgeNie boją się uszkodzeń, nie boją się ogniaMini patelnia - mała nie znaczy gorsza. Doskonała do przyrządzania potraw z jajek, gorących deserów itp. Serwowane na niej dania świetnie prezentują się na stole.Linia HEAT-TREATED SEASONED - to wyroby żeliwne dodatkowo poddane opatentowanemu procesowi obróbki cieplnej, który sprawia, że żeliwo staje się odporne na rdzę. Nie zmienia to innych właściwości żeliwa, tak istotnych dla naczyń kuchennych, jak utrzymywanie i równomierne rozprowadzanie ciepła. Dodatkowo produkty są fabrycznie zaimpregnowane olejem. Naczynia z tej linii można myć w zmywarce.Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów.Naczynia wykonane z żeliwa:równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę - są energooszczędneprzyjazne dla środowiskamożna używać na każdym źródle ciepła - kuchenka: gazowa, elektryczna, ceramiczna, indukcyjna; piekarnik, otwarty ogień, grill. Nie używać w kuchence mikrofalowej.świetnie nadają się do serwowania potraw bezpośrednio na stółuwaga: rączki nagrzewają się. Konieczne jest użycie rękawic chroniących dłonie przed poparzeniem.Wyprodukowano w USA.Opracowanie: LeDuvel