Trwałe, solidne, na lata - naczynia żeliwne LodgeNie boją się uszkodzeń, nie boją się ogniaPatelnia sprawdzi się przy zapiekaniu potraw w piekarniku jak i przy standardowym użytkowaniu.Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów.Naczynia wykonane z żeliwa:równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę - są energooszczędneprzyjazne dla środowiskamożna używać na każdym źródle ciepła - kuchenka: gazowa, elektryczna, ceramiczna, indukcyjna; piekarnik, otwarty ogień, grill. Nie używać w kuchence mikrofalowej.świetnie nadają się do serwowania potraw bezpośrednio na stółuwaga: rączki nagrzewają się. Konieczne jest użycie rękawic chroniących dłonie przed poparzeniem.Patelnię należy myć ręcznie.Wyprodukowano w USA.Opracowanie: LeDuvel