Trwałe, solidne, na lata - naczynia żeliwne LodgeNie boją się uszkodzeń, nie boją się ognia Duża, płytka patelnia idealna do przygotowywania naleśników, pizzy, quesadillas. Posiada nachylone, niskie boki dla łatwiejszego obracania potrawy i zsuwnia gotowej z patelni. Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów. Naczynia wykonane z żeliwa: równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę - są energooszczędne przyjazne dla środowiska można używać na każdym źródle ciepła - kuchenka: gazowa, elektryczna, ceramiczna, indukcyjna; piekarnik, otwarty ogień, grill. Nie używać w kuchence mikrofalowej. świetnie nadają się do serwowania potraw bezpośrednio na stół uwaga: rączki nagrzewają się. Konieczne jest użycie rękawic lub specjalnych uchwytów chroniących dłonie przed poparzeniem. Patelnię należy myć ręcznie. Opracowanie: LeDuvel