Trwałe, solidne, na lata - naczynia żeliwne LodgeNie boją się uszkodzeń, nie boją się ogniaGłęboka patelnia świetna do przyrządzania potraw smażonych w głębokim tłuszczu. Ale może też służyć jako forma do pieczenia, np. chleba.Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów.Naczynia wykonane z żeliwa: równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę - są energooszczędne przyjazne dla środowiska można używać na każdym źródle ciepła - kuchenka: gazowa, elektryczna, ceramiczna, indukcyjna; piekarnik, otwarty ogień, grill. Nie używać w kuchence mikrofalowej. świetnie nadają się do serwowania potraw bezpośrednio na stół uwaga: rączki nagrzewają się. Konieczne jest użycie rękawic lub specjalnych uchwytów chroniących dłonie przed poparzeniem.Patelnię należy myć ręcznie.Wyprodukowano w USA.Opracowanie: LeDuvel