Trwałe, solidne, na lata - naczynia żeliwne LodgeNie boją się uszkodzeń, nie boją się ogniaPoręczny, mały rondelek.Świetnie nadaje się do topienia masła i serów, do sosów, do podgrzewania małych porcji. Znajdzie się dla niego miejsce w każdej kuchni, zarówno domowej jak i na biwaku, działce czy campingu.Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów.Naczynia wykonane z żeliwa:równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę - są energooszczędneprzyjazne dla środowiskamożna używać na każdym źródle ciepła - kuchenka: gazowa, elektryczna, ceramiczna, indukcyjna; piekarnik, otwarty ogień, grill. Nie używać w kuchence mikrofalowej.świetnie nadają się do serwowania potraw bezpośrednio na stółuwaga: rączki nagrzewają się. Konieczne jest użycie rękawic lub specjalnych uchwytów chroniących dłonie przed poparzeniem.Rondelek należy myć ręcznie.Wyprodukowano w USA.Opracowanie: LeDuvel