SILIKONOWA MATA DO PIECZENIA PIZZY - Z RANTEM I PERFOROWANYM DNEMNieprzywieralna, higieniczna, praktycznaNiewysoki rant - zapobiega rozsypywaniu mąki na blat kuchenny i pomaga w dobraniu grubości ciast.Mikroperforowane dno - zapewnia idealną cyrkulację ciepłego powietrza podczas pieczenia, a ta - chrupiącą skórkę z każdej strony.Nieprzywieralna powłoka - nie wymaga dodatkowego smarowania tłuszczem, upieczone ciasto łatwo odklei się od silikonowej powierzchni.Elastyczność - ułatwia zarówno przyrządzanie ciasta, jak i przechowywanie nieużywanej maty (można ją zwinąć).Nie umieszczać bezpośrednio pod źródłem ciepła.Używać na niższych poziomach piekarnika. Podczas pieczenia nie używać funkcji "grill" - może to spowodować uszkodzenie maty. Można używać w temperaturze do 220oC.Myć tylko miękką gąbką. Nie używać na macie ostrych narzędzi. Nie kroić pizzy na macie.Produkt wolny od BPA.WSKAZÓWKI: Umyć matę przed użyciem. Przy kilku pierwszych użyciach delikatnie posmarować tłuszczem. Później nie trzeba powtarzać tej czynności. Opracowanie: LeDuvel