Naczynie do przygotowywania quinoli, kaszy, ryżu w kuchence mikrofalowejProsto, szybko, bez brudzenia dużej ilości naczyńNie potrzeba garnka, durszlaka, miski. Zamiast tego można użyć jednego naczynia hiszpańskiej firmy Lekue. Zostało ono stworzone z myślą o ludziach zabieganych, mających mało czasu i mało miejsca w kuchni oraz lubiących zdrowe odżywianieNaczynie jest przeznaczone do gotowania każdego rodzaju ryżu, komosy i kasz. Producent wymienia 7 rodzajów kasz i 7 rodzajów ryżu.Czas gotowania zależy od mocy kuchenki mikrofalowej (przyjmuje się moc 800W). W dołączonej instrukcji znajdują się zdjęcia oraz ikonografika, która wyjaśnia szczegółowo jak przyrządzić wiele rodzajów kasz i ryżu, jakiej ilości wody użyć w zależności od tego dla ilu osób ma być przygotowana potrawa. Przyjmuje się, że porcja dla jednej osoby to 60 g ziaren. W instrukcji znajduje się również kilka łatwych przepisów na gotowe potrawy. Przepisy przedstawione są w prosty sposób. W punktach, za pomocą zdjęć i ikon.Po umieszczeniu pokrywy na naczyniu, wstawić do kuchenki (moc 800W). Gotować według czasu podanego na opakowaniu produktu i instrukcji Lekue oraz preferencji smakowych. Wyjąć z kuchenki używając rękawicy ochronnej. Przemieszać ziarna i zostawić na 3 minuty, odcedzić resztę wody, zdjąć pokrywę, serwować.Produkt wolny od BPA.Można myć w zmywarce.Opracowanie: LeDuvel