CECHY |
OPIS |
NLT FOOD - Kulki proteinowe COCO JUMBO 800g 20mm
Przez ostatnie lata udoskonalaliśmy nasze procedury, tak aby kulki były jeszcze bardziej łowne.
Głównym celem było stworzenie przynęty doskonałej, zawierającej najlepsze składniki, dobrze pracującej i wabiącej ryby, a zarazem nie posiadającej zbędnej chemii. I oto jest kulka o niezwykłym, unikalnym aromacie. Bardzo skuteczna, a co najważniejsze przyjazna dla ryb.
COCO JUMBO I DO PRZODU!
To hasło to kwintesencja tej kulki proteinowej, bazującej na delikatnej i wartościowej mieszance z duża ilością białek mlecznych, protein roślinnych i ekstraktu z kokosa. Kulki dodatkowo zawierają esencję oraz naturalne wiórki kokosa aby spulchnić mix. To przynęta niezwykle słodka gdyż bazą są mączki z orzecha tygrysiego. Wysokoproteinowa i bogata w składniki odżywcze mieszanka z dodatkiem kruszonych nasion, ziaren.
Pracuje zarówno w ciepłej jak i bardzo zimnej wodzie, oddając zawarte w niej aromaty. Naturalnie wydzielające się cukry, tworzą bardzo słodki, naturalny powder dip, który po wpadnięciu do wody dodatkowo wabi ryby.
Kulka o naturalnym kolorze, pozbawiona barwników.
Coco Jumbo zaczyna swą prace już po kilkunastu sekundach od momentu wpadnięcia do wody. Jej struktura stopniowo pęcznieje uwalniając substancje wabiące ryby. Aromat jak i składniki mineralne oraz białka transportowane są w wodzie aż trafiają na chemoreceptory smaku ryby, które odczytują go jako wartościowy, naturalny i zdrowy pokarm, tym samym decydując się na pobranie go. Ryby chętnie wracają ponieważ idealny bilans składników sprawia, że kulki proteinowe są dobrze trawione i łatwo wydalane z organizmu ryby.
Kulki zawierają m.in.:
Ekstrakt z kokosa z dodatkami
NHDC
Białka mleczne
Mleko w proszku
Izolat białka sojowego
Proteiny roślinne
PRODUKT POLSKI - GWARANCJA JAKOŚCI
Produkt wyłącznie do stosowania jako przynęta wędkarska. Nie nadaje się do spożycia przez ludzi!
Na kulkach wytwarzanych na jajkach może pojawiać się biały nalot. Jest to naturalne zjawisko, ponieważ jest to produkt spożywczy, a biały osad to nic innego jak wydzielające się cukry, które bardzo pozytywnie wpływają na przynętę, dodatkowo podnosząc jej atrakcyjność i skuteczność. Wytrącanie się fruktozy nie oznacza, że produkt jest zepsuty czy niesmaczny. Wręcz przeciwnie. Przykładem są najlepszej jakości bakalie, na których biały nalot na powierzchni świadczy o tym, że zebrane do suszenia owoce były bardzo słodkie i dojrzałe, czyli najwyższej jakości! Dlatego biały nalot, można traktować jako bardzo słodki dip proszkowy, na zewnętrznej warstwie kulki.