Nóż Szefa Kuchni Samura Harakiri Gyuto 182 mm
Kategorie: Noże Stałe Samura
CENY

OZNACZENIA

Symbol
SHR.0185B
Kod kreskowy
4751029324450
Jednostka podstawowa
szt.
CECHY

KATEGORIA: Noże Stałe
MARKA: Samura
OPIS

Samura Harakiri Gyuto to wszechstronny nóż, który stanie się niezastąpionym narzędziem w każdej kuchni. Doskonały do krojenia mięs, ryb, warzyw czy ziół, jego długie i precyzyjne ostrze pozwala na gładkie cięcia bez wysiłku. Wykonany z wysokiej jakości stali AUS-8 zachowuje długo ostrość, co czyni go idealnym wyborem do codziennego użytku. Lekka konstrukcja i wygodna, antypoślizgowa rękojeść zapewniają pełną kontrolę, nawet przy dłuższej pracy. To nóż, który sprosta każdemu kuchennemu wyzwaniu, oferując niezawodność i komfort użytkowania.


Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
• Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
• Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
• Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
• Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
• Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
• Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
• Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
• Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
• Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.
© SolEx B2B