CECHY |
OPIS |
* Mycie w zmywarce produktów, które są do tego przeznaczone może z czasem powodować szybsze pogarszanie się ich właściwości wizualnych w porównaniu do mycia ręcznego. Jeśli jest dla Ciebie ważne, aby Twój kubek dłużej zachował swój wygląd, producent zaleca mycie ręczne za pomocą delikatnej gąbki.
Podawane parametry dotyczące utrzymania temperatury dotyczą pełnego naczynia, nieotwieranego przez określony czas. Otwieranie naczynia i częściowe opróżnianie wiąże się z szybszą utratą początkowej temperatury. Dla wydłużenia czasu utrzymania temperatury zaleca się, aby najpierw wypełnić naczynie gorącą wodą i pozostawić na pięć minut szczelnie zamknięte, po czym opróżnić i napełnić docelowym napojem lub potrawą oraz szczelnie zamknąć. W przypadku gdy przechowywany ma być produkt zimny lub chłodny należy użyć wody zimnej.